
15/10/2025
Pizza en lasagne gaan door recente lanceringen verder op een nieuw elan. Pasta is favoriet bij de Belgen, de bijhorende sauzen maken hen het leven makkelijk.

10/6/2025
Er wordt wel wat anders bereid in grootkeukens dan gewone aardappelen, frites en kroketten. De hashbrowns en rösti’s, de aardappelpannenkoeken, zijn met een serieuze opmars bezig. En portioneerbare producten zijn handig voor de grootkeukens.

23/6/2023
Greenyard, toonaangevende en wereldwijde leverancier van groenten en fruit, wil de transitie naar duurzame en gezonde voeding een serieuze versnelling hoger krijgen. Om dat doel te bereiken, sloot het bedrijf een vijfjarencontract af met We're Smart.

17/5/2023
Conway is naast grossier vooral ook partner. Met ruim 60 jaar ervaring is het bedrijf goed geplaatst om enkele waardevolle inzichten te delen met de lezers van Kiosk. Jeroen Haesebeyt verklapt hoe een goedlopend on-the-go assortiment eruit ziet

12/4/2023
Drukke agenda’s en veranderende eetgewoonten doen de vraag naar convenienceproducten stijgen. Klanten willen snel en zonder moeite een smakelijke maaltijd, van snelle hap tot sharing dish. Hoe spelen retailers hierop in?

15/2/2023
In de diepvriesvakken van de supermarkt vinden consumenten alle vereiste ingrediënten voor een lekkere maaltijd. Toch biedt deze rayon nog veel mogelijkheden om extra te renderen.

9/11/2022
Dossier Mediterraanse Gerechten

22/6/2022
Carrefour Market Scheldewindeke kaapte dit jaar de prijs van 'Groentevakman' weg. De buurtwinkel werd daardoor beloond voor de vriendelijkheid van het personeel en voor de nadruk die gelegd wordt op vers en lokaal in de afdeling groenten en fruit.

13/5/2022
Er worden steeds meer warme ovensnacks verkocht in de dagbladhandel. Ovensnacks zijn makkelijk om te bereiden, hebben een lange houdbaarheid en zorgen voor een mooie marge. Bovendien zijn ze een ideaal impulsproduct.

12/5/2022
Om de consument te blijven verrassen, brengen de fabrikanten heel wat nieuwe varianten van hun klassiekers op de markt. Die gaan hand in hand met gezonde producten met minder suiker, minder ongezonde vetten en minder toegevoegde bestanddelen.

15/3/2022
Om te onderzoeken welke toekomst weggelegd is voor bereide maaltijden, konden we met onze vragen niet beter terecht dan bij Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Brema, de sectorfederatie van bereide maaltijden in België.

10/8/2021
Tekenden we tijdens de covidcrisis ongekende groeicijfers op in de verkoop in FMCG-producten, dan zien we vanaf het voorjaar 2021 een serieuze terugslag. Tijd voor een gesprek met Tom Penninckx, analytical lead Belgium bij Nielsen, voor meer duiding.

24/6/2021
Bereide aardappelproducten blijven het goed doen in de retail, zelfs nu buitenshuis eten opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Lekker genieten is ook na corona de leuze. Vooral het assortiment voor oven en airfryer zit in de lift.

26/1/2021
Ondanks een lichte daling in 2020 door de coronacrisis blijven kauwgom en frismakers goed verkopen in het on-the-gokanaal. Het zijn typische impulsaankopen die de consument nog snel koopt voor het afrekenen.

10/9/2020
De gezondheidstrend is alomtegenwoordig. De consument is steeds meer bezig met gezonde voeding en ligt wakker van vetten, suikers en toegevoegde bestanddelen. Als gevolg hiervan stijgt de populariteit van tussendoortjes op basis van noten, granen en gedroogd fruit.

16/6/2020

16/6/2020
Ambachtelijke producten met pure ingrediënten zitten in de lift, met gezonde bruine, meer- en oergranenvarianten op kop. Ook glutenvrije exemplaren hebben nog veel groeipotentieel.

10/6/2020
Dossier groenten en fruit

28/4/2020
Zowel de groente- als de fruitaankopen daalden in 2019 met 1% in volume. Dat leert VLAM uit de cijfers, die het marktonderzoeksbureau GfK Belgium via zijn panel van 5 000 Belgische gezinnen, verzamelde. De cijfers hebben enkel betrekking op thuisverbruik. De verse groenten waren gemiddeld duurder waardoor de groentebestedingen stegen. Vers fruit daarentegen werd gemiddeld goedkoper waardoor de fruitbestedingen daalden. Qua distributie was er vorig jaar weinig verandering op de groente- en fruitmarkt. Hypermarkten en grotere supermarkten bleven marktleider gevolgd door hard discount.

24/4/2020
VLAM voerde in samenwerking met GfK Belgium, iVox, de Marktmaker en InSites Consulting een onderzoek naar de aardappel in onze Belgische keuken. Daaruit bleken enkele opvallende resultaten.