BiodrankenPremium

AFHAALPUNT

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Collect-and-Goconcept floreert door veilige en praktische smart lockers

Retailers die competitief willen blijven, werken steeds vaker met collect-and-goconcepten waarbij de klant zijn online gereserveerde boodschappen komt ophalen. De techniek van smart lockers - met stockage van de door de klant online bestelde boodschappen, op kamertemperatuur, gekoeld of diepgevroren - laat het nu toe nog efficiënter en klantvriendelijker te werken. Doordat het winkelen bovendien nagenoeg contactloos kan verlopen, zijn smart lockers een ideaal wapen in de strijd tegen corona.

VISIE FOODRETAILERS OP E-COMMERCE

Wij legden enkele toonaangevende foodretailers 5 stellingen voor over de stand van zaken in e-commerce. De grootste uitdagingen blijken een uitgekiende planning en milieubewust handelen.

Nieuw supermarktconcept van Delhaize in Nijvel

In Nijvel staat de eerste supermarkt van Delhaize die volledig beantwoordt aan de verwachtingen van de klanten. Ze kunnen gauw de winkel in en uit als ze een gezonde maaltijd zoeken voor om het even welk moment van de dag. Niet-verkochte groenten en stukken fruit worden verwerkt in soepen en fruitsappen van de dag. Noten zijn in bulk te koop en herbruikbare broodzakken zijn ook een nieuwigheid. In de versafdeling werden alle rekken bewust laag gehouden zodat de medewerkers de klanten makkelijk kunnen helpen. De klus van de volledige verbouwing werd geklaard in minder dan een maand.

Scheiding tussen horeca en retail verdwijnt

“We willen anders zijn dan de zoveelste supermarkt in een rij", aldus John Debaene van DB Center in Beernem. Een doelstelling die hij samen met zijn twee broers waarmaakt met hun naadloze concept van restaurant, drankcentrale en supermarkt ineen. De keuze om te kiezen voor een zelfbedieningsconcept, zowel in de winkel als in het restaurant, zorgde voor meer gemotiveerd personeel en tevreden klanten. Hun laatste nieuwe innovatie, een eigen bakkersatelier, blijkt meteen een schot in de roos.

Print Magazine

Recente Editie
16 september 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine