Djordy van Kemseke maakt beste ijsje
De jonge Djordy van Kemseke uit Schilde wint Belgische titel na sterk bezet Belgisch Kampioenschap Ijsbereiding bij Carpigiani's Gelato University
Zandhoven, 7 februari - Djordy van Kemseke (27) uit Schilde is Belgisch Kampioen Ijsbereiding geworden. Hij won vandaag de Carpigiani Challenge, de eerste Europese manche van de Gelato Festival World Masters. Van Kemseke haalde het tijdens een uitermate spannende wedstrijd in de Gelato University bij organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Zijn winnende creatie? Een combinatie van Hibiscus en Kaneel-ijs. De winnaar alsook zilver en brons mogen ons land in 2024 vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap.
De tweede plaats ging naar Wim van Houcke van Gelati van Houcke in Bornem met de smaak "Griekse Yoghurt, Poire Williams, Peperkoek", een verse gelato die drie ingrediënten combineert: pijnboompit, basilicum en pecorinokaas.
Ilyas Aarab van Veron in Antwerpen sleepte de derde plaats in de wacht met de smaak "Zoete amandelkaas met dadels", een weelderige gelato op basis van geitenkaas, geroosterde amandelen en dadels.