Hoe zelf een voedselbos planten
Mijn tuin
Jean haalt nog de laatste oogst van het jaar binnen en bereidt zijn moestuin voor op het komende voorjaar. Hij kijkt ook voor wat extra aanplant om een bescheiden voedselbos te creëren.
Jean haalt nog de laatste oogst van het jaar binnen en bereidt zijn moestuin voor op het komende voorjaar. Hij kijkt ook voor wat extra aanplant om een bescheiden voedselbos te creëren.
Thibaut Vankeerbergen trad midden 2020 aan als manager bij Carrefour Market ‘La Mazerine’ in Genval onder de voorwaarde dat hij een beleid mocht uitstippelen dat de mens centraal zou stellen. En dat doet hij op alle vlakken. Getuige zijn project ‘care for’: een permacultuurtuin aan de winkel.
De Belgische wijnbouw is aan een gestage opmars bezig. Maar hoe vertaalt zich dat naar het wijnschap in de supermarkt? We vroegen het aan vier grote spelers op de Belgische markt.
Die eerste indruk ontstaat al voordat een klant de winkel betreedt. Wat voorbijgangers zien in de buitenomgeving, aan de gevel, pui of etalage, bepaalt of ze blijven stilstaan — of gewoon voorbijlopen.
Kaas verdient een centrale plaats in de winkel. Door te concentreren op een uitgebreid aanbod dat rekening houdt met uw doelpubliek verhoogt u de omzet. Leg daarbij het accent op lokaal, ambachtelijk en seizoensgebonden.