Pinsabodems: eindeloos variëren en klaar in 1-2-3
Met de pinsabodems van premium-foodimporteur Guy Troch Import breng je een klein stukje Italië naar de keuken. De bodems bieden een leuk en gezonder alternatief voor de geliefde pizzabodem en laten toe eindeloos te variëren. Genieten zonder enige moeite want de Pinsa's zijn klaar te maken in een oogopslag!
Haal italië in huis
Met de bodems van PinsaChef kan iedereen thuis culinair aan de slag en breng je een klein stukje Italië tot in de keuken. De bodem leent zich tot allerlei verrassend lekkere combinaties, van hartig tot zoet. Maar ook op eender welk moment van de dag kan men genieten van een heerlijke Pinsa uit de oven. De bodems zijn afhankelijk van de gekozen toppings, vermits deze namelijk geschikt zijn voor ieder eetmoment: apero, snack, lunch, diner, dessert, enzovoort. Zo kan men meerdere combinaties klaarmaken om te sharen met vrienden of familie.
ga voor de classica ...
De Pinsa Classica is volgens het traditionele Italiaanse recept handgemaakt met passie, zorg en aandacht voor detail en kwaliteit en draagt Nutri-Score B.
... of voor de volkoren complet
De toevoeging van zaden aan de exclusieve mix van meel zorgt voor een deeg met een hoog proteïnegehalte en geeft de bodem een unieke smaak. Deze bodem heeft trouwens Nutri-Score A.
KLAAR IN DRIE STAPPEN
1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Garneer ondertussen naar eigen smaak en creativiteit.
2. Plaats de pinsabodem op het ovenrooster en bak gedurende 5 minuten op 250 °C.
3. Haal de pinsabodem uit de oven en snijd in stukken.
VIER TROEVEN
- Vers voorgebakken: na het voorbakken worden de pinsabodems onmiddellijk gekoeld en verpakt waardoor ze ultravers blijven.
- Zacht vanbinnen, maar lekker knapperig vanbuiten: door de perfecte balans tussen de unieke mix van meel, de langzame rijstijd en het vele kneden, wordt de bodem knapperig langs buiten en heerlijk zacht langs binnen.
- Arm, arm, arm: pinsadeeg is supergezond. Het is zowel zoutarm, vetarm als caloriearm. Dit dankzij de hoge hydratatie en het unieke bereidingsproces.
- Goed verteerbaar: de pinsabodem is zeer luchtig en licht verteerbaar.
zoveel meer dan pizza
Het pinsadeeg is samengesteld volgens een authentiek recept bestaande uit een exclusieve mix van tarwebloem, rijstmeel en sojameel in combinatie met zuurdesem en water. De lange rijstijd (tot 48 uur) en het vele kneden zorgen voor een superknapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant. Deze traditionele verwerking, samen met het hoge hydratatiegehalte, maken het pinsadeeg bovendien licht verteerbaar en caloriearmer dan zijn tegenhanger pizzadeeg. Bovendien wordt het deeg in Italië met de hand gemaakt in het Pinsalab.
pinsami
Met elke hap proef je dan ook Italië. De Italiaanse fabrikant Pinsami beschikt over een productiesite van 10.000 vierkante meter en een capaciteit van 100.000 pinsabodems per dag. Opgestart in 2017 met 14 werknemers en een omzet van zo een half miljoen euro, werd in 2022 een omzet gerealiseerd van net geen 17 miljoen euro, met een team van 140 werknemers. Van de totale omzet wordt 70% gerealiseerd in het retailkanaal en 30% bij de horeca.
Ontdek Pinsa in het broodrayon (niet-gekoeld) bij Colruyt Group (Colruyt, Spar en Okay) en in het Pizzarayon (gekoeld) bij Delhaize.

