Shoppen we online gezonder?

onderzoek door UGent

Uit een onderzoek van de Marketingafdeling van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent blijkt dat wie in een fysieke supermarkt winkelt, vaker ongezonde snacks koopt, dan we online doen. In een eerste studie werden meer dan 32 000 winkelbezoeken van 4300 consumenten die beide winkelkanalen gebruiken, geanalyseerd. De conclusie is opvallend: wanneer dergelijke 'mixed customers' online hun boodschappen doen,  gemiddeld voor  5.7% aan ongezonde voeding koopt. Doet diezelfde consument offline boodschappen, spendeert hij maar liefst 10.4% aan ongezonde voeding. De ongezonde snacks werden opgedeeld in vijf categorieën (zoute snacks, chips, chocolade, snoeprepen en snoepgoed). Voor elke categorie wordt hetzelfde verband gevonden: online geeft men proportioneel minder uit aan ongezonde voeding. Dat ligt vooral in het verschil van productpresentatie in de winkel. Tastbare producten verleiden de consument meer en zijn dus moeilijker te weerstaan. Dat blijkt ook nog eens uit een experimentele studie bij 431 deelnemers. Die toont aan dat online winkelen voordelen biedt voor de gezondheid van de consument. Deze studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de UGent.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Retail  

Retail maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.