Delisauce innoveert en wordt foodstory

Consumenten eisen telkens meer kwaliteit en garantie op herkomst. Dat is net het DNA van Delisauce. Het Brugse bedrijf onderscheidt zich onder andere door zijn enorm kwalitatieve sauzen.
ontstaan
Delisauce werd opgestart als nevenactiviteit van het cateringbedrijf van zaakvoerder Tim Geers. Toen de vraag van collega-restaurateurs naar goede basisproducten steeg, besloot het bedrijf basissauzen en fonds te ontwikkelen die de kwaliteit hebben van hun eigen keukenbrigade. "We hebben ons vanaf dag één toegelegd op een sleutelformule die de best beschikbare grondstoffen, authentieke receptuur naar Franse analogie, rijkelijke beschikbaarheid, minimale kosten en snel bereidbaarheid maximaal benut", vertelt Tim Geers. "We weren hulpstoffen en maken de basis volledig in eigen huis met pure grondstoffen."
Daarnaast focust het bedrijf zich ook op hun volledig afgewerkte sauzen. "Hier zijn we uitzonderlijk in. Misschien niet exact het recept van de chef, maar wel van die topkwaliteit!"
geboorte van foodstory
Delisauce werd onlangs omgedoopt tot Foodstory. Daarmee wil het bedrijf in de basis een duidelijk verhaal brengen, waar de diverse merkenstructuur goed in elkaar zit. Op deze manier willen ze de klanten een nog betere oplossing bieden. "Ondanks de pandemie zijn we fors gegroeid in de foodservice. De klanten willen hun eigen klanten een maximale beleving geven aan de beste prijs/kwaliteit. Net daar kan Foodstory hen goed ondersteunen. We zijn de perfecte souschef."
innovatie
Tot slot trachten ze ook de primus te blijven op het vlak van innovatie, wat een uitdaging is in de voedingssector. "Toen we ons vestigden in Zeebrugge, waren we ontsteld te moeten vaststellen dat er enorme tonnages aan verse vis en garnalen in de afvalbak terechtkwamen door een onevenwicht tussen vraag en aanbod. We hebben – samen met verschillende onderzoekscentra en machineproducenten – deze waardevolle grondstoffen verwerkt tot een standaardproduct. Om deze groei op te vangen gaan we uitbreiden, en dit in combinatie met een volgende innovatie, namelijk diepvriesparels, maar later meer daarover."

