77% jonge Belgen laten cash links liggen

Het Grote Bancontact Betaalonderzoek 2017

Onze betaalwijze neemt een nieuwe wending. Dat blijkt uit het Grote Bancontact Betaalonderzoek 2017. Bijna 8 op de 10 Belgen tussen 18 en 34 jaar hebben nog amper cash geld op zak. 54% procent van de bevolking gebruikt minder cash dan drie jaar terug. De Belg is bovendien veel vaker mobiel beginnen betalen, 45% van de mensen met een smartphone vindt dit een praktische betaalmethode. Bijna 3 op de 10 Belgen gelooft zelfs dat er binnen 10 jaar geen cash meer zal bestaan.
De Belg is op het vlak van betalen een gewoontedier. De helft betaalt bijna altijd op dezelfde manier. De bankkaart met pincode blijft met een grote voorsprong van 64% het populairste betaalmiddel. Op de tweede plaats volgt cash met 13%. Nieuwe betaalvormen zoals mobiel of contactloos betalen zijn in opmars. De Belg is op drie jaar tijd vaker mobiel gaan betalen en dat gaat vooral ten koste van cash. Maar volgens Bancontact staat de Belgische perceptie over veiligheid in de weg van de grote doorbraak van mobiel en contactloos betalen. Belgen linken veilig betalen aan het gebruik van een pincode, een stap die nu niet altijd meer nodig is. 81% van de Belgen vindt zelfs dat het ingeven van een pincode verplicht zou moeten zijn.
Het zijn enkele opmerkelijke resultaten uit het eerste Grote Bancontact Betaalonderzoek. Deze online enquête werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX bij 1.000 Belgen. Voortaan zal Bancontact dit onderzoek elk jaar uitvoeren om de evolutie van het Belgische betalen in kaart te brengen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Retail  

Retail maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.