Ardo’s vernieuwd peulvruchtengamma
Peulvruchten zijn populairder dan ooit. Ze bestaan in alle vormen, kleuren en smaken. En ze hebben heel wat dingen gemeen: ze zijn stuk voor stuk duurzaam, uitstekende vleesvervangers en bovenal enorm gezond. Ardo breidde hun peulvruchtenassortiment uit met zwarte bonen, witte bonen en rode kidneybonen telkens in 1 kg. Daarnaast ontwikkelden ze een meerkleurige linzenmix met rode, groene en bruine linzen. De reeds bestaande kekererwten en edamamesojabonen in 1 kg kun je ook in het peulvruchtengamma vinden.

De peulvruchten passen perfect in een gezond eetpatroon, als hoge bron van ijzer, vezels, mineralen en eiwitten. Stuk voor stuk lekker in salades, stoofpotjes, curry’s of als vleesvervanger. Onmisbaar in elke keuken! Enkel kort opwarmen en klaar om zowel koud als warm te serveren.
Vol van kleur, smaak en mogelijkheden voor jouw keuken
Tricolore linzenmix
Met onze meerkleurige linzenmix, spelen we in op de trend van peulvruchten. De mix van rode, groene en bruine linzen brengt meteen kleur op je bord. Linzen passen in elk gezond eetpatroon, want ze zijn een uitstekende bron van ijzer, vezels, mineralen en eiwitten. Je kan er alle kanten mee uit in je keuken: in een soep, salade en zelfs als vleesvervanger. Heerlijk als ingrediënt in een Oosters getint gerecht of wat dacht je van gestoofde linzen met spekjes en groenten. Heerlijk toch? De linzen zijn reeds gekookt, alleen nog kort opwarmen en klaar.
Zwarte bonen
De reeds voorgekookte zwarte bonen zijn onmisbaar in ons peulvruchtengamma. Ze zijn erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Dankzij hun stevige bite en volle smaak zijn ze ook verrassend lekker in élke salade, soep of andere schotels. Van klassiekers zoals rijst met zwarte bonen tot Braziliaanse feijoada of een pikante zwarte bonensaus. Je hoeft deze alleen kort op te warmen, en je hebt meteen een ideale vleesvervanger klaar!
Witte bonen
Witte bonen, ook wel cannellinibonen genoemd, zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwitten, en daarom populair als vleesvervanger. Na de bonen kort op te warmen zijn deze de ideale basis voor de klassieke witte bonen in tomatensaus, maar ook heerlijk in salades en stoofpotten, zoals Cassoulet.
Rode kidneybonen
Rode kidneybonen brengen meteen kleur en vezels in je gerecht. De rode kidneybonen zijn reeds voorgekookt en hoeven dus enkel kort opgewarmd te worden alvorens te gebruiken. Dankzij hun lichtzoete smaak zijn deze peulvruchten heerlijk in een stoofpotje, in curry’s, salades of vegetarische chili sin carne.
Kekererwten
De populaire kekererwten zijn gezond, voedzaam, erg lekker door hun volle smaak en ook nog eens een uitstekende vleesvervanger. Je kan ze gebruiken om hummus of falafel mee te maken, te roosteren als snack of te verwerken in een zuiderse salade. Ook heerlijk in je tajine of couscous!
QUINOASALADE MET PEULVRUCHTEN EN YOGHURTDIP
Ingrediënten
1kg Ardo Quinoa
1kg Ardo Cauli Power mix
300g Ardo Kekererwten
300g Ardo Edamame sojabonen
200g Ardo Rode kidney bonen
200g Ardo Zwarte bonen
50g Ardo Lenteajuin
10g Ardo Munt
10g Ardo Koriander
10g Ardo Knoflookblokjes
500g Griekse yoghurt
100g tuinkers
Sumak
Peper en zout
Bereidingswijze
Roerbak de quinoa en de cauli power mix in een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Stoom de peulvruchten kort in de steamer en koel ze direct te terug. Meng alles tot een kleurrijke salade en breng op smaak met peper, zout en een flinke scheut olijfolie Meng de Griekse yoghurt met de tuinkruiden en de look, breng op smaak met peper en zout. Schep deze als dressing op de salade, werk af met de tuinkers en sumak.

