Pinsabodems: eindeloos variëren en klaar in 1-2-3

Met de pinsabodems van premiumfoodimporteur Guy Troch Import breng je een klein stukje Italië naar de keuken. De bodems bieden een leuk en gezonder alternatief voor de geliefde pizzabodem en laten toe eindeloos te variëren. Genieten doe je zonder enige moeite – de Pinsa’s maak je klaar in een oogopslag!
Haal Italië in huis
Met de bodems van PinsaChef kan eender wie thuis culinair aan de slag en breng je een klein stukje Italië tot in jouw eigen keuken. De bodem leent zich tot allerlei verrassend lekkere combinaties, van hartig tot zoet. Maar ook op eender welk moment van de dag kan je genieten van een heerlijke Pinsa uit de oven. De bodems zijn afhankelijk van jouw gekozen toppings namelijk geschikt voor elk eetmoment: apero, snack, lunch, diner, dessert … Maak er meerdere klaar om te sharen met vrienden of familie.

Ga voor de Classica ...
De Pinsa Classica is volgens het traditionele Italiaanse recept handgemaakt met passie, zorg en aandacht voor detail en kwaliteit en draagt Nutri-Score B.
... Of voor de Volkoren Complet
De toevoeging van zaden aan de exclusieve mix van meel zorgt voor een deeg met een hoog proteïnegehalte en geeft de bodem een unieke smaak. Deze bodem heeft trouwens Nutri-Score A.

Klaar in 1-2-3
1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Garneer ondertussen naar eigen smaak en creativiteit. Ga jij voor hartig of zoet?
2. Plaats de pinsabodem op het ovenrooster en bak gedurende 5 minuten op 250 °C
3. Haal de pinsabodem uit de oven en snijd in stukken. Geniet volop van jouw heerlijke bereiding
vier troeven
- Vers voorgebakken: na het voorbakken worden de pinsabodems onmiddellijk gekoeld en verpakt waardoor ze ultravers blijven.
- Zacht vanbinnen, maar lekker knapperig vanbuiten: door de perfecte balans tussen de unieke mix van meel, de langzame rijstijd en het vele kneden, wordt de bodem knapperig langs buiten en heerlijk zacht langs binnen.
- Arm, arm, arm: pinsadeeg is supergezond. Het is zowel zoutarm, vetarm als caloriearm. Dit dankzij de hoge hydratie en het unieke bereidingsproces.
- Goed verteerbaar: de pinsabodem is zeer luchtig en licht verteerbaar.
Zoveel meer dan pizza
Het pinsadeeg is samengesteld volgens een authentiek recept bestaande uit een exclusieve mix van tarwebloem, rijstmeel en sojameel in combinatie met zuurdesem en water. De lange rijstijd (tot 48 uur) en het vele kneden zorgen voor een superknapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant. Deze traditionele verwerking, samen met het hoge hydratatiegehalte, maken het pinsadeeg bovendien licht verteerbaar en caloriearmer dan zijn tegenhanger pizzadeeg. Bovendien wordt het deeg in Italië met de hand gemaakt in het Pinsalab.

Pinsalab
Met elke hap proef je dan ook Italië. De Italiaanse fabrikant Pinsalab werd in 2018 opgericht en is gevestigd in Reggio Emilia, een dorp in het noorden van Italië, gelegen tussen Parma en Modena. De fabrikant prijkt op plaats nummer 28 van de lijst ‘Leader della crescita 2022’ van Italiaanse bedrijven, een lijst die de Italiaanse bedrijven aanduidt die tussen 2017 en 2020 de hoogste omzetgroei wisten te realiseren. In deze lijst zijn slechts twee voedingsbedrijven opgenomen, waaronder Pinsalab.
Zelf proeven?
Ontdek Pinsa tijdens Tavola van 20 tot 22 maart. Er zal op de beursstand van GTI, te vinden in Hall 6, nr. 612, een authentieke Italiaanse Pinsa-chef aanwezig zijn.

Ga zelf aan de slag!

