- 20 augustus 2018
Voedingsproducten op Belgische markt evenwichtiger
Voedingsproducten op Belgische markt evenwichtiger Suikergehalte en verzadigde vetten in voedingsproducten opmerkelijk gedaald De voedingssector verlaagde de afgelopen vijf jaar geleidelijk aan het suikergehalte en het aantal verzadigde vetten in voedingsproducten en voegde meer vezels toe. Daarmee komt de sector haar afspraken met minister van volksgezondheid De Block en de FOD Volksgezondheid in het kader van het Convenant Evenwichtige Voeding na. De sector wil deze positieve trend nu verderzetten. In 2012 namen de sectorfederaties Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos en de federatie voor de handel zich voor om het onevenwichtige voedingspatroon van de gemiddelde Belg aan te pakken. Samen met de overheid wil de sector een positieve verandering doorvoeren voor voedingsproducten op de Belgische markt. De voedingssector werkt daarbij op 3 pistes: het aanpassen van de nutritionele samenstelling, de portiegroottes en de marketing en communicatie ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.