- 02 januari 2020
Wat legt de Belg op zijn boterham?
Wat legt de Belg op zijn boterham? Flexitarisme neemt steeds meer toe Een onderzoek uitgevoerd door iVOX in opdracht van het merk Aoste, polste naar de voorkeuren en percepties van de Belgen rond charcuterie, flexitarisme, vegetarisme en de impact van voeding op het klimaat. Daaruit bleek dat 72% van de respondenten zichzelf een liefhebber van charcuterie noemt. De meeste Belgen eten dan ook minstens wekelijks vlees op de boterham (85%). Daarnaast blijken ze echter ook open te staan voor vegetarische en veganistische alternatieven. Bijna elke respondent eet wel eens een alternatief zonder vlees op de boterham (91%), waarvan het overgrote merendeel dit zelfs minstens één keer per week of meer doet (72%). Een kwart van de Belgen wil zijn charcuterieconsumptie in de toekomst verder verminderen. “Het flexitarisme neemt steeds meer toe in België, dat bevestigt het onderzoek. Aoste zet al langer in op deze tendens vanuit het duurzaamheidsaspect. We willen daarin een voortrekker ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.