Uit onderzoek van iVOX en EVA vzw blijkt dat plantaardig eten in België in de lift zit. Eén op de vijf Belgen eet weinig tot geen vlees en 40% geeft aan dat ze in de toekomst minder vlees willen eten. Wat opvalt is dat vooral jonge mensen (< 34 jaar) en vrouwen steeds minder dierlijke producten eten. Hun belangrijkste motivaties zijn dierenwelzijn, milieu en gezondheid.
De huidige plantaardige (r)evolutie zorgt voor een fundamentele shift in de consumptie. Aantrekkelijke innovatieve producten zijn cruciaal, en ze lonken dan ook in alle categorieën.
Retail maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.