Een knapperig succesverhaal
Hygiëne bij koekjesfabrikant Biscuiterie Thijs
Bij Biscuiterie Thijs bakken ze Belgische wafels van topkwaliteit. Gedreven door vakmanschap en met oog voor traditie is de wafelbakkerij uitgegroeid tot een van Europa’s grootste producenten van suiker-, vanille-, Luikse wafels, galletjes, speculaas en eierkoeken onder private label. Voor de reiniging van de meer dan dertig productielijnen kiest Biscuiterie Thijs voor Christeyns, een betrouwbare partner die meedenkt over kostenefficiëntie, innovatie en voedselveiligheid.
Standvastige samenwerking
Sinds 2015 werkt Biscuiterie Thijs samen met Christeyns. Het familiebedrijf, opgericht in 1974, stond toen al bekend om zijn vakmanschap en kwaliteitsingrediënten. “Tijdens onze eerste kennismaking kon Biscuiterie Thijs onze expertise in reiniging en hygiëne meteen appreciëren”, vertelt Pedro Pisonier van Christeyns. “We startten met tests voor de reiniging van bakovens en deegbereiding. Intussen werken we al tien jaar samen en zijn we allebei fors gegroeid.”
Biscuiterie Thijs groeide uit tot een moderne wafelbakkerij met vier vestigingen, meer dan 500 medewerkers en een jaarlijkse productie van ruim twee miljard Belgische wafels. De wafels vinden hun weg naar België, Europa en ver daarbuiten. “Onze suikerwafel is vooral in het buitenland erg geliefd, zelfs in Japan, de VS en Australië”, zegt QA-manager Robrecht Craeghs.
Partners in hygiëne
“Onze samenwerking met Christeyns verloopt erg goed”, stelt Robrecht Craeghs. “We rekenen op hun efficiënte producten voor zowel CIP-reiniging als open plant cleaning, net als een betrouwbare levering en de ophaling van de lege recipiënten. Dankzij hun ondersteuning kunnen wij ons concentreren op waar we goed in zijn: wafels maken.” “De medewerkers van Christeyns zijn altijd bereikbaar”, vult Marnix Paulussen, QA-officer, aan.
Voortdurend optimaliseren
Christeyns speelde recent een sleutelrol bij de optimalisatie van de CIP-reiniging. Met een nieuw reinigingsmiddel voor de gisttank en nauwe samenwerking met het kwaliteitsteam werd snel overgeschakeld, met duidelijk betere resultaten.
Ook technisch zorgde Christeyns voor vooruitgang. “De automatische doseerapparatuur met leegmelding verving onze maatbekers en verhoogde zowel de veiligheid als de efficiëntie”, aldus Robrecht.
Opleiding als sleutel tot succes
Opleiding en kennisdeling zijn een belangrijk onderdeel van de samenwerking. “Bij Biscuiterie Thijs hechten we veel belang aan opleiding en ontwikkeling”, legt Robrecht uit. “Via onze eigen Thijs Academy investeren we continu in onze mensen. Een specifieke opleiding tot operator bestaat tegenwoordig nog niet, dus leiden we die hier zelf op. Hiermee kunnen we ons onderscheiden. En dat is nodig, want we zijn altijd op zoek naar sterke profielen: leidinggevenden, operatoren en techniekers.” Christeyns ondersteunt die aanpak met gerichte trainingen rond reiniging en de bijhorende veiligheidsaspecten.
Een schone samenwerking met toekomst
De samenwerking tussen Biscuiterie Thijs en Christeyns bewijst dat kwaliteit verder gaat dan het product zelf. Door samen te investeren in kennis, veiligheid en innovatie houden ze niet alleen de fabriek proper, maar bouwen ze ook aan een duurzame toekomst – één waar Belgische wafels én vakmanschap blijven schitteren.

