naar top
Menu
Logo Print

Kabine & Kantine

 

FIRMA: De Keyser Danny BVBA
NAAM EN VOORNAAM: De Keyser Danny
TELEFOONNUMMER: 0474 54 75 81
E-MAILADRES: matthias@interieur-dekeyser.be
PROJECT: nieuwe family concept store
DOELSTELLING(EN): Het idee om hippe, mooie en praktische baby- en kinderspullen op één plek samen te brengen, maar ondertussen zoveel meer. Unieke must haves, interieuritems voor het hele gezin en toffe cadeau-ideetjes: je vindt het allemaal bij Kabine. En dan is er nog die heerlijke geur van een warme kop koffie, want geïntegreerd in Kabine is Kantine, waar je terecht kan voor een brunch, lunch of koffie.
LOCATIE VAN HET PROJECT: M. Blieckstraat 11 8670 Koksijde
ONTWERPER(S) VAN HET PROJECT: Man architecten
UITVOERDER(S) VAN HET PROJECT: Interieur De Keyser Diksmuide
BUDGETTERING: Vooropgesteld budget: 150 000 euro. Uiteindelijk budget/totale kostprijs van het project: 150 000 euro

 kabine & kantine

Architectuur/design

Hoe is de ontwerp van de winkel opgevat (zowel buiten als binnen)?

Speels, warm en kindvriendelijk. Alles staat in het teken van de familie om het hen zo aangenaam mogelijk te maken. Eerst shoppen en dan rustig genieten met een lekkere koffie, brunch of lunch. De speelse lijnen op de vloer werden ook gebruikt in de publiciteitskanalen en op de belettering van de ramen.

Hoe staat de architectuur ten dienste van de winkel en/of klanten?

Ruime overzichtelijke winkel die gemakkelijk rolstoeltoegankelijk is. Doordat alles in beton is qua muren, vloeren en plafond heb je echt een industriële look.

 

Invulling ruimtekabine & kantine

In welke zones is de winkel ingedeeld en waarom?

Bij Kabine heb je de inkom met de eyecatcher in het midden die verlicht is. Links heb je de lange toonbank die overloopt in een bureautje. Het volgende gedeelte zijn de kinderartikelen, interieurartikelen, mannenhoek, instagram boxen, podium voor buggys en achteraan in de winkel heb je de kabines die gemaakt werden voor de babylijsten. De mannenhoek is een aparte zone in de winkel waar de papa’s kunnen vertoeven.

Is er een bepaalde routing uitgetekend?

Ja de lijnen vooraan in de winkel lopen recht naar achter, achteraan is de winkel opgevat in een ‘warehouse’ principe. Mensen hebben direct zin om door te lopen naar achter bij het binennkomen.

De klanten kunnen vrij van het ene naar het andere Kantine naar Kabine en andersom. Elk deel heeft zijn inkom vooraan, maar lopen naadloos in elkaar over achteraan. De speelse lijnen op de vloer en muur geven bepaalde richting van indeling winkel.

In welke mate speelt de verlichting een rol bij de indeling van de ruimte/zones?

De winkel is voorzien van witte en zwarte rails waarop de lampen geklikt worden. Zo kunnen ze de winkel gemakkelijk verlichten en bepaalde items extra in de kijker zetten. Er kunnen ook gemakkelijk hangelementen of andere dingen op aangesloten worden zodat we in elk deel van de winkel een andere sfeer kunnen vertalen.

Hoe is de etalage opgevat? 

Bij Kabine hebben we niet gekozen voor een klassieke etalage. Het raam voorraan dient om te kunnen binnen gluren, om mensen zin te doen geven om binnen te komen. Studies wijzen ook uit dat alles wat in de eerste meters na het binnenkomen in de winkel staat amper gezien wordt. De entree en etalge triggeren de klanten, maar hebben nog geen echte verkoopsfunctie.

 

Keuze materialenkabine & kantine

Welke zijn de voornaamste materialen die werden gebruikt?

Er werd vooral gewerkt met een gepolierde beton met witgeverfde muren en plafonds. Alle leidingen zijn in opbouw en geven een industriële look. De speelse toets komt van het lijnenspel op de vloer en wanden en de leuke opschriften op de muur.

In welke mate dragen de gebruikte materialen bij aan het concept/ de beleving die de winkelwil uitstralen?

de strakke uitstraling met de warme uitstraling van het multiplex berken hout geeft de ideale Scandinavische sfeer aan de family concept store.

Is er rekening gehouden met de beoogde klanten bij de keuze van de materialen?

De pasteltinten zijn zachte kleuren en deze voelen goed aan bij het doelpubliek. Jonge ouders die op zoek zijn naar leuke spullen voor baby of kind(eren).

 

 

 

Kleuren

Hoe en welke kleuren worden er ingezet om de sfeer en het gevoel in de winkel te sturen?

Lichte en zachte kleuren hebben zowel bij Kabine als Kantine de bovenhand. Wit, pastelgroen, lichtroze, gecombineerd met blank hout geven het geheel een zachte uitstraling

 

kabine & kantine

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is het concept?

Multiplex berk is een duurzaam materiaal. Het is gebruiksvriendelijk en veelzijdig. Er werd een bepaald concept bedacht die verder kan groeien naar mogelijke latere panden in de toekomst.

 

 Technologie

Welke technologische tools zijn er geïntegreerd in het winkelconcept om de service, beleving en interactie met de klanten te vergroten?

  • Instagram boxen waar artikelen tentoongesteld worden en gefotografeerd worden om op instagram of facebook geplaatst te worden.
  • Er worden geregeld workshops gehouden
  • Mannenhoek met flipperkast en tv
  • Facebook like teller