Dobbit
VDAB
magazine

Culinaria² 2012

Nieuw thema, nieuw concept

Voor zijn vierde verjaardag biedt Culinaria² een geheel nieuwe gastronomische ervaring: 'Into the Raw'. Deze ruwe, natuurlijke, organische keuken is een subtiele combinatie van sensoriële geneugten, op de grens tussen hedendaagse keuken en wildernis. Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging 'Cook It Raw', die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken. Van donderdag 31 mei tot zondag 3 juni 2012 neemt Culinaria² zijn intrek op een nieuwe locatie die al even 'raw' als onverwacht is: het Goederenstation van Tour & Taxis in Brussel. Voor deze vierde editie heeft Culinaria het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met zeven degustaties samen te stellen. Elke dag zullen tien Belgische sterrenchefs er hun originele recept rond het thema 'Into the Raw' voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er vijf waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte of David Maenhout.

LCP