Dobbit
magazine

Meer Zeeuwse mosselen

Zes op de tien mosseleters willen graag meer experimenteren met mosselbereidingen

Het mosselseizoen is goed gestart met een uitmuntende kwaliteit en een vlotte afzet. Zo is er van begin juli tot september al 31 miljoen kilo mosselen uit Zeeland verhandeld op de veiling in Yerseke. Dat is ruim een kwart meer dan vorig jaar. België blijft de belangrijkste afzetmarkt voor Zeeuwse mosselen. Uit marktonderzoek blijkt dat de Belgen nog altijd verlekkerd zijn op de traditionele mosselpot met frieten, maar creatieve alternatieven zijn welkom. Naar aanleiding van de Nationale Week van de Mosselen werd dan ook www.mijnmosselrecept.be gelanceerd. Van 27 september tot 3 oktober liep de Nationale Week van de Mosselen. Bedoeling is om de mossel elk jaar een week in de kijker te zetten met allerhande acties. Uit marktonderzoek blijkt nu dat steeds meer Belgen openstaan voor creatieve mosselrecepten. De traditionele mosselpot blijft populair – 84% eet mosselen met mosselgroenten (uien, selder en soms wat wortelen) en frietjes – maar twee derde wil graag ook andere bereidingen proberen (bv. wokken). Zolang de recepten maar eenvoudig en snel klaar te maken zijn, want mosselen eten wordt algemeen geassocieerd met lekker én makkelijk. Om de creativiteit aan te wakkeren, werd de website www.mijnmosselrecept.be gelanceerd. Iedereen kan er zijn originele mosselidee kwijt en de creatiefste inzending wordt beloond met een weekend Zeeland. 

Reacties

Bericht van Buccella Anita op 25/08/2014:
Bonjour, pouvez-vous me dire svp si la semaine nationale de la moule a lieu chaque année à la même date ? Merci.
LCP