Dobbit
VDAB
magazine

Voedingsconsumptie Belg in kaart

We eten nog steeds te weinig groenten en fruit

In 2007, 2009 en 2011 onderzocht InSites Consulting in opdracht van VLAM wie wat waar en wanneer consumeert. We eten het meest thuis maar toch vindt een derde van de consumpties buitenshuis plaats, en dan vooral op werk/school, bij familie/vrienden of een horecazaak. Als we kijken naar de warme maaltijden wordt daarvan drie kwart thuis bereid. Als we alle eetmomenten in beschouwing nemen, is brood het meest geconsumeerde product. Groenten en fruiten blijven de Belgen te weinig eten: op een gemiddelde dag eet slechts 62% van de Belgen groenten, fruit zelfs maar 35%. Binnen de maaltijdbegeleiders blijven aardappelen en aardappelbereidingen het populairst, voor pasta en rijst. 79% van de Belgen eet op een gemiddelde dag vlees (incl. vleeswaren, vleessnacks en vleessoep), 21% vis (incl. verwerkte vis en vissoep) en 15% vis noch vlees. Zuivel stond bij 61% van de ondervraagden de dag voordien op het menu en eieren bij 13%. Op een gemiddelde dag eet of drinkt 29% van de Belgen minstens één biologisch product.

LCP