naar top
Menu
Logo Print

MEAT EXPO 2018 BIEDT AMBITIEUS PROGRAMMA AAN

Vijf beurshallen, 30.000 m², Meer dan 200 exposanten

Van 30 september tot en met 3 oktober vindt de nieuwste editie van Meat Expo plaats in Kortrijk Xpo. Het is een vakevenement voor slager, traiteurs en algemeen voor de gehele vleessector. Net als bij de vorige editie in 2015 valt Meat Expo samen met Broodway. Je maakt dus niet alleen kennis met nieuwe en vertrouwde leveranciers, nieuwe producten, technieken en trends. Je kan er ook ervaringen uitwisselen met collega's uit de bakkerijsector.

Patricia Huygelier: “We willen met de vele vakwedstrijden creativiteit stimuleren en de bezoeker helpen bij het perfectioneren van zijn product“

meat expo

BEZOEKERS INSPIREREN OP GERENOMMEERDE VAKBEURS

De vakbeurs Meat Expo voor het slagersambacht neemt dit jaar samen met Broodway vijf van de beurshallen van Kortrijk Xpo in. Dat betekent 30.000 m² met meer dan 200 exposanten. Meat Expo vind je in hall 2, 3, 4 en de rambla. Van grondstoffen en machines tot afgewerkte producten en de volledige winkelinrichting, organisator Kortrijk Xpo wil dat je op Meat Expo alles vindt wat je zoekt.

“Ons doel is om de brede slagers-traiteurwereld samen te brengen en om hen zo veel mogelijk te inspireren“, vertelt exhibition manager Patricia Huygelier van Kortrijk Xpo. “Zij moeten zich immers ook morgen verder kunnen onderscheiden ten opzichte van hun collega's en van de andere verkoopkanalen.“

UITGEBREIDE OPENINGSUREN

Je ontdekt op Meat Expo op eigen tempo de laatste nieuwigheden en trends. De organisatie van de beurs merkte dat bezoekers soms te weinig tijd hadden om alle gewenste exposanten te bezoeken, dus werden de openingsuren van de beurs voor uw comfort uitgebreid op zondag van 10.00-19.00 uur en op maandag, dinsdag en woensdag van 11.00-19.00 uur.

GESLAAGDE EDITIE IN 2015

De vorige editie, in 2015, werd afgerond met mooie cijfers. De bezoekersopkomst was sterk: Meat Expo mocht 6.647 slagers, traiteurs en professionals uit de vleessector verwelkomen die het er gezellig druk maakten. Met ook de bezoekers van Broodway werd de kaap van 18.000 bezoekers overschreden.

BEZOEK OOK BAKKERSBEURS BROODWAY

Meat Expo valt opnieuw samen met Broodway, de vakbeurs voor bakkers, banketbakkers, chocolatiers en ijsbereiders. Dat betekent dat bezoekers ook dit jaar weer volop ideeën kunnen uitwisselen met collega's uit de bakkerijwereld. Vergeet dus zeker geen bezoek te brengen aan hallen 1 en 6 om ook daar inspiratie op te doen. “We hebben aanvankelijk getwijfeld om Broodway en Meat Expo naast elkaar te laten doorgaan", verklaart Patricia Huygelier.

broodway

“Omdat wij het heel belangrijk vinden dat onze bezoeker zich helemaal thuis voelt op zijn vakbeurs. Qua grondstoffen is er geen overlapping, maar de twee sectoren zijn wel complementair én er zijn ook veel gelijkenissen: het zijn stielmannen en -vrouwen met een grote passie voor hun vak en hun product, ze runnen een business, moeten kwaliteit vooropstellen en zich onderscheiden, en krijgen ook dezelfde problematieken voorgeschoteld. Daarom hebben we in 2015 toch de stap gezet om de beurzen naast elkaar te zetten en dat was een groot succes. De reacties van exposanten en bezoekers waren unaniem heel goed."

INSPIRATIE OPDOEN

Na het succes tijdens de vorige editie worden ook de demo's door collega's en de Street of Inspiration met praktische businesstips opnieuw in het programma opgenomen.

Vaktechnische demo's

Slagers en chefs delen hun creaties, technieken en ideeën met u in hall 4. Op het programma staan onder meer Franky en Michael Vanderhaeghe van tweesterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas en Wim Ballieu van Balls & Glory. Het volledige programma is beschikbaar op www.meatexpo.be.

Street of Inspiration

Meat Expo is de driejaarlijkse vakbeurs in Kortrijk Xpo voor de gehele vleessector

In de Street of Inspiration kun je elke dag terecht bij specialisten om (gratis) advies op maat te krijgen. Je kunt er terecht met persoonlijke vragen over onder meer personeel, flexi-jobs, sociale media, marketing, GDPR en het omgaan met klantengegevens.

AMBITIEUS PROGRAMMA

Patricia Huygelier: “We hebben op Meat Expo een sterke traditie van prestigieuze vakwedstrijden. Zo staat het ambacht centraal. We willen de bezoeker helpen bij het perfectioneren van producten en bovendien willen we creativiteit stimuleren. Die begeleiding en de feedback van een professionele jury zijn een absolute meerwaarde voor de bezoeker. Misschien vindt de jury je product te zout of zit de structuur niet goed. Achteraf kan je hier mee aan de slag. Kwaliteit is heel belangrijk, want er is veel concurrentie, dus je moet je onderscheiden op de markt."

Eurobeef vakwedstrijden

Zowel gevestigde slagers als leerlingen kunnen op Meat Expo meedingen naar de felbegeerde trofeeën van de Landsbond der Slagers: de Gouden, Zilveren en Bronzen Eurobeef, de Gouden Poem en de Junior Cup.

Deelnemers die minimaal 70% scoren, ontvangen een diploma, handig als promotie van uw ambachtelijke producten naar de klanten toe.

Wie wordt de beste slager van belgië?

Onder het toeziende oog van minister van Middenstand Denis Ducarme wordt de Meesterschapswedstrijd georganiseerd. De vijf beste slagers worden bekroond. Op zondag 30 september kun je in hall 4 live volgen wie de titel van Beste Slager van België overneemt van Erwin Mertens. Kandidaten gaan de strijd aan met vier vleesproducten: ambachtelijk gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, Parijse worst en salami.

Innovation awards

meat expo

De beste nieuwe producten worden ook dit jaar in de kijker gezet tijdens het uitreiken van de Innovation Awards in hall 3. Op dinsdag 2 oktober worden drie producten bekroond in de categorieën food en non-food en met een publieksprijs. Stem, op vertoon van uw bezoekersbadge, tot dinsdag om 16 uur op het product van uw keuze en bepaal mee wie de Meat Expo publieksprijs wint.

Het Gouden Mes 2018

Op maandag 1 oktober strijden slagers in opleiding om het 'Gouden Mes'. Ze moeten diverse opdrachten uitvoeren onder tijdsdruk om hun vakmanschap te bewijzen. Het Gouden Mes wordt ingericht door Syntra West Kortrijk en het Provinciaal Verbond der Slagers-Spekslagers West-Vlaanderen.

Bbq-demo's door jonge slagersleerlingen

Ten slotte kan je op dinsdag 2 oktober in hall 4 terecht voor een barbecuedemonstratie door leerlingen van de Belgische slagerijscholen, onder leiding van barbecuekampioen en Beste Slager van België Erwin Mertens en van Carine Vos. “We willen de slagersleerlingen nu al betrekken, omdat we ook hen enthousiast willen maken om na hun opleiding voor het mooie slagersvak te kiezen", verklaart Patricia nog.

MEAT EXPO PRAKTISCH

 • Waar?
  Kortrijk Xpo, hallen 2, 3, 4 en rambla
 • Wanneer?
  Zondag 30 september tot en met woensdag 3 oktober 2018
  Telkens van 11 tot 19 uur Op zondag vanaf 10 uur
 • Toegang?
  Uitsluitend voor professionelen; gratis toegang mits onlineregistratie met code 541 op www.meatexpo.be
 • Meer info:
  www.meatexpo.be