naar top
Menu
Logo Print

CAMPINA VESTIGT AANDACHT OP HET BELANG VAN EEN VOEDZAAM ONTBIJT

5 REDENEN WAAROM JE HET ONTBIJT NOOIT MAG OVERSLAAN

CampinaSoms heb je 's ochtends echt geen zin om te eten. Je bent nog maar net wakker en de koffie heeft z'n werk nog niet gedaan. Het is echt veel te vroeg en het lijkt alsof de hele wereld nog slaapt. Elke inspanning die je nu moet doen, is er één te veel. Maar toch vertrek je best niet met een lege maag naar het werk of naar school.

 

BRAIN FOOD

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en die overslaan brengt veel negatieve gevolgen met zich mee. Zo werkt je brein bijvoorbeeld een heel stuk trager en kun je je minder lang concentreren. Jij mag je dan wel springlevend voelen, maar je hersenen hebben voedsel nodig om goed te kunnen (blijven) functioneren. Zeker bij kinderen is een evenwichtig ontbijt dus belangrijk.

MAAR WAAROM ONTBIJTEN ZO WEINIG MENSEN 'S OCHTENDS?

Uit studies is gebleken dat veel kinderen vanaf een leeftijd van 11 jaar hun ontbijt wel eens durven overslaan. Op die leeftijd begin je als kind zelf beslissingen te nemen en heb je dikwijls andere prioriteiten. Kinderen zien ook vaak dat hun ouders niet ontbijten, waardoor ze er zelf ook geen zin meer in hebben. Eens je dan de gewoonte hebt om 's ochtends niet te eten, is het moeilijk om die weer af te leren.
Toch nog niet overtuigd?
Geen nood! Samen met Campina helpen wij jou begrijpen hoe belangrijk het ontbijt is.

5 REDENEN WAAROM JE HET ONTBIJT NOOIT MAG OVERSLAAN

1. je krijgt meer voedingsstoffen binnen

Dagelijks heb je een heleboel voedingsstoffen nodig zoals koolhydraten, vitaminen en mineralen. Om deze allemaal binnen te krijgen is ontbijten cruciaal. Via het ontbijt neem je namelijk al een belangrijk deel op van al deze broodnodige voedingsstoffen. Zuivelproducten (zoals Campina melk en yoghurt) zijn van nature een bron van eiwitten en calcium.

2. ontbijten geeft je meer energie

Door koolhydraten te verwerken in het ontbijt zal je met veel energie aan de dag beginnen. Denk aan fruit, noten en zaden. 's Ochtends neemt het lichaam koolhydraten namelijk beter op. Begin daarom het ontbijt energetisch en zet een gevarieerd ontbijt op tafel. Voor inspiratie, surf naar www.leeflekker.be/campina

3. je kan je beter concentreren op het werk

Na een voedzaam ontbijt kan je je 's ochtends beter focussen. Ontbijten heeft een positief effect op taken waarbij geheugen en concentratie noodzakelijk zijn.

4. ontbijten is goed voor de spieren en beenderen

Een ontbijt met de nodige proteïnen of eiwitten (zoals melk, yoghurt en verse kaas van Campina) is bevorderend voor de spieren en beenderen. Hierdoor kan je lichamelijke inspanningen beter aan.

5. een voedzaam ontbijt houdt de darmen gezond

Een ontbijt met voldoende granen stimuleert de werking van de darmen. Een goede stoelgang geeft je meer energie én voorkomt buikpijn, verstopping of diarree.

CONCLUSIE?

Een voedzaam ontbijt geeft je de nodige energie om de dag mentaal en fysiek optimaal te starten.
Wil je er morgenvroeg meteen al goed invliegen? Kijk dan zeker even wat Campina te bieden heeft op www.campina.be.

DEBIC

DEBIC

GROTE BAAN 34
3560 LUMMEN
+3213310310
+3213310319