naar top
Menu
Logo Print

Porc Qualité Ardenne, een bijzondere coöperatie, uniek in België

Porc Qualité Ardenne (PQA) is een coöperatie van varkenshouders die in dit jaar 2019, haar 30ste verjaardag viert ! Deze KMO heeft zich ontwikkeld en blijft verder groeien rond haar fundamentele waarden : aandacht voor kwaliteit en het lokale, met eerbied voor haar kwekers en respect voor hun dieren.

Porc Qualité ArdennePQA heeft de bijzonderheid om elke schakel van de keten intern te beheren. De coöperatie werkt met een honderdtal coöperant-landbouwers verspreid over heel België. Zij zijn strikt verbonden aan erkende lastenboeken van gedifferentieerde kwaliteit : Le Porc Fermier, Le Porc Plein Air en Le Porc Bio. Het dierenvervoer, de slacht en de transformatie worden allemaal door PQA uitgevoerd in haar eigen installaties te Malmedy. De varkens zijn enkel afkomstig van de familiale regionale boerderijen en de verwerking wordt volledig verricht in onze Belgische Ardennen.

 

Kwaliteitsproducten, gezond en smakelijk vlees

Dankzij die specifieke labels, die een trage natuurlijke groei en een aangepaste gezonde voeding voorschrijven, produceren de PQA-varkens een smaakvol vlees en vet van aparte kwaliteit. De malsheid van het vlees wordt gegarandeerd omwille van de beheersing van al de stress-factoren. PQA verbindt er zich tevens toe om haar verse vleesbereidingen en haar fijne vleeswaren aan te maken met zo min mogelijk additieven en zout … echter met het behoud van de uitzonderlijke smaakkwaliteit !

Dierenwelzijn - Het hart van de korte PQA-keten

Jambon ArdenneOp basis van de drie kwaliteitslabels, besteedt PQA een bijzondere aandacht aan het welzijn van de dieren. In vergelijking met de intensieve varkenshouderij, hebben de dieren meer leefruimte en een natuurlijke verlichting. Kenmerkende maatregelen, zoals de aanleg van een bedje van stro en een vrije uitloop, stellen de dieren in staat om hun natuurlijk gedrag te uiten. Zowel voor het dierenwelzijn als voor de vleeskwaliteit, is het essentieel dat het slachten gebeurt zonder stress en pijn voor het dier. Daarom investeerde PQA in innovatieve slachttechnieken, gebaseerd op de beste in Europa en uniek in België. De dieren krijgen per kleine groep een algemene verdoving toegediend en de slacht verloopt in alle rust. De slachtmethode van PQA staat bij hun klanten bekend als een onmiskenbare troef voor een nette kwaliteit van de karkassen !

Een coöperatie die haar kwekers respecteert

PQAHet is voor de coöperatie belangrijk om de gepassioneerde landbouwers een eerlijke vergoeding aan te bieden voor hun geleverde werk, voor hun markante investering in tijd en natuur. PQA waarborgt aldus vaste en rendabele prijzen voor de kwekers. Op dit ogenblik zijn deze waarden erg belangrijk in de ogen van de consumenten ! Voor meer informatie over PQA : www.pqa.be

PORCS QUALITE ARDENNE

PORCS QUALITE ARDENNE

AVENUE DE NORVEGE 14
4960 MALMEDY
+3280770372
+3280770323
www.pqa.be