naar top
Menu
Logo Print

AD DELHAIZE UIT MUNSTER BILZEN RENOVEERT EN BREIDT ALLE VERSATELIERS UIT MET BECOPANEL

OM EEN LANGE LEVENSDUUR TE GARANDEREN WERKT GEKOZEN VOOR POLYESTER EN INOX

AD Delhaize in Munsterbilzen is een rasechte familiezaak. Zaakvoerders Gerda Vandebeeck en haar man Fonny Valkenborgh stampten 40 jaar geleden een kleine kruidenierszaak van om en bij de 40 m² uit de grond. In de loop der jaren kocht de familie zeven aanpalende huizen zodat vandaag de winkel een oppervlakte heeft van 1200 m². Er werden ook twee naastgelegen panden aangekocht. Daarmee werd er ruimte voorzien voor de verdubbeling van het versatelier, de nodige koelcellen, een nieuw atelier voor de traiteurafdeling en een aparte versverpakkingsruimte. Ook de warme bakkerij en het atelier voor verwerking en verpakking van verse producten werden gerenoveerd. 

AD Delhaize Munster Bilzen
Op 40 jaar kochten de zaakvoerders van AD Delhaize in Munsterbilzen systematisch alle acht huizen op en verbouwden die tot een mooi geheel

Hygiënisch alternatief

Beco Panel

Deze inox klapdeur naar de winkel
werd afgewerkt met een strak inox venster

Met meer dan 20 mensen in dienst is het een supermarkt om u tegen te zeggen. Een eigen bakkerij, traiteur en beenhouwerij maken van de supermarkt de referentie voor verse producten. Vandaag zijn dochter Annick en beenhouwer Jurgen Bruggen de jonge generatie die klaar staan om het roer over te nemen. De winkel onderging reeds heel wat verbouwingen en het was tijdens de laatste verbouwing dat een beroep werd gedaan op de firma Beco.

Beco Panel
De steunpilaren in de winkel werden met polyester bekleed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Complexe verbouwing

De verbouwing was van een heel complexe aard. Zo moesten muren worden weggehaald, moesten poutrelles en niveauverschillen worden weggewerkt, werden nissen uitgewerkt en moesten de nieuwe ruimtes worden geïntegreerd in de bestaande locatie. Kant en klare systeemoplossingen waren hier niet mogelijk. Daarom gingen de zaakvoerders op zoek naar iemand die maatwerk kon leveren.

Beco Panel
De koude slagerij wordt gescheiden van de verpakkingsafdeling door een inox klapdeur met stootvleugels voor passage van rolcontainers. Hierdoor kan de deur worden opengeduwd met een trolley ipv handmatig
Beco Panel
Snellooppoort in zware inox lijsten

Annick Valkenborgh: “Door een artikel in een vaktijdschrift over de rennovatie van de versafdeling van een Spar winkel, zijn wij bij de firma Becopanel terecht gekomen. Het eerste contact met zaakvoerder Jean Van de Putte liep bijzonder goed waardoor wij beslisten om met hen in zee te gaan. Om een lange levensduur te garanderen kozen we voor muren en plafonds in polyester. Alle afwerkingsprofielen en deuren zijn in inox. Polyester en inox zijn dan wel duurder dan klassieke frigopanelen. Maar door de moeilijkheidsgraad van de verbouwing en de lange termijnvisie was het gebruik van klassieke panelen uit den boze.”

Afwerking

Bij de afwerking is er gelet op kleine details die het verschil maken. Zo zijn de kabelgoten in hetzelfde kleur als de muren en zijn de schakelaars in lichtgrijs – passend bij het inox – in plaats van het obligate wit. Maar ook de ramen werden in inox afgewerkt. “Het is perfect mogelijk om bijvoorbeeld ramen of nissen uit te werken, gezien onze producten gemakkelijk verzaagbaar en bewerkbaar zijn. Het waren eerder dure en zenuwslopende verbouwingen, maar het resultaat mag absoluut gezien zijn”, besluit Jean Van de Putte van Becopanel.

 

 

 

 

Beco Panel
De spoelbakken en de handwasser zijn aparte toestellen zoals te zien in de linkse foto.
Op de rechtse foto is de inpakplaats voor verse groenten en fruit te zien
Beco Panel
De warme keuken werd volledig up-to-date ingericht
Panel Beco

Foto 1: De elektriciteit loopt via kabelgoten aan het plafond voor een goede hygiëne
Foto 2: De omlijsting van de koelceldeuren dient als overbrugging tussen de verschillende lokalen
Foto 3: Alle koelcellen zijn voorzien van polyester sandwichpanelen en inox deuren 

Panel Beco
Foto 1: De vernieuwde bakkerij voldoet aan alles eisen van de zaakvoerders
Foto 2: Zelfs in de toiletten werden inox deuren geplaatst

 

BECO HYGIENISCH ATELIER

BECO HYGIENISCH ATELIER

SINT AMANDSWIJK 77
8581 KERKHOVE
+3255385133
+3255385134