naar top
Menu
Logo Print

Peerby Pro laat gebruikers recycleren

Van bezit naar gebruik: huur spullen rechtstreeks van de producent met Peerby
magazine

Sinds midden mei loopt in Gent het project Peerby Pro. Peerby Pro is een Gentse start-up die deel uitmaakt van het acceleratieprogramma van Start it @KBC. Om op te schalen en voor de verdere uitbouw van het bestaande aanbod is het bedrijf op zoek naar producenten.

Producenten bieden goederen rechtstreeks te huur aan aan Peerby-leden. Zo maken consument én producent samen de verandering van bezit naar gebruik. Want waarom een parasol kopen als je ook schaduw kan huren?

Heb je al ooit gehoord van de term ‘product as a service’? Een goed voorbeeld zijn de deelsteps in Brussel: je betaalt enkel voor de tijd dat je een step gebruikt en dus voor de ‘dienst’ van de verplaatsing in plaats van zelf een step aan te kopen.Volgens Peerby, het online platform waar buren spullen delen met elkaar, kan je deze manier van werken op heel wat producten toepassen. Daarom lanceert Peerby in Gent het project ‘Peerby Pro’, waarbij je als Peerby-gebruiker producten rechtstreeks van de producent huurt. Zo betaal je als gebruiker enkel voor het gebruik van het product en hoef je het zelf niet aan te kopen. Het verschil met een gewoon verhuurbedrijf? Bij Peerby Pro blijft de producent eigenaar van het product. De gebruiker stockeert het product bij zich thuis tot de volgende huurder het komt halen. Door de kosten op die manier te delen, zakt de huurprijs.

CM_WINKELINRICHTING

CM_WINKELINRICHTING

+3250240404
+3250240445