naar top
Menu
Logo Print

Wereldwijde primeur voor Carrefour Groep

Hyperecologische koeling
magazine

Met de opening van de Carrefour Express Sobieski in Laken breidt Carrefour België zijn netwerk van buurtwinkels opnieuw uit én introduceert het meteen nieuwe, uiterst doeltreffende en milieuvriendelijke technologie. Het gaat om een primeur in de Belgische supermarkten en zelfs een wereldwijde primeur voor de Carrefour Groep. Men experimenteert er met een koeltechnologie op basis van propyleengas. Dat is veel milieuvriendelijker omdat het effect ervan op de wereldwijde opwarming van het klimaat veel kleiner is dan dat van traditionele vloeistoffen.
Zuiniger
Propyleengas is ook energiezuiniger omdat het een beter koelvermogen, en dus ook een hoger rendement, heeft. Bovendien zijn de deuren van de koelinstallaties uitgerust met dubbelglas, dat op zijn beurt het verbruik (en het risico op condensatie) doet dalen. Tot slot beschikken de koelinstallaties over ledverlichting en vragen ze minder onderhoud.
Veiliger
Bij deze nieuwe koelinstallaties behoort het risico op lekken tot het verleden: het koelmiddel bevindt zich namelijk uitsluitend binnenin de koeling en het apparaat wordt bij de productie verzegeld. Dankzij die factoren is een totale dichtheid steeds gegarandeerd. De koelinstallaties zijn ook met elkaar verbonden via een hydraulisch netwerk.

In verschillende Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets werden de oude koelinstallaties al vervangen door nieuwe toestellen met een koelsysteem op basis van CO2, maar die zijn niet altijd even geschikt voor de kleinere Carrefour Express winkels. De Water Loop koelinstallaties zijn daarom nog innovatiever, want ze maken gebruik van propyleengas. Dat is maar liefst 450 keer minder schadelijk voor het milieu dan een koelkast met koelmiddel met cfk’s voor verse producten en zelfs 600 keer minder vervuilend dan eentje met koelmiddel met cfk’s voor diepvriesproducten.

CARREFOUR

CARREFOUR

+3227292111
+3227292104