naar top
Menu
Logo Print

Videos: beleving troef in Hypermarkt Mons

Carrefour creëert unieke winkelervaring voor deze vestiging
magazine

Op 8 december presenteerde Carrefour haar vernieuwde hypermarkt in Mons. Deze moet de klant een weergaloze winkelervaring bieden: 'Geen boodschappen meer doen, maar ze beleven'. Het concept is gebaseerd op zes principes:

1)Home made: Mons les Grands Prés trekt de kaart van de transparantie met een bijzonder uitgebreid assortiment producten die elke dag opnieuw voor het oog van de klanten worden bereid. Zo is er een bakkerij aan de ingang van de winkel waar de klanten zien hoe het brood en de patisserie worden bereid. In het midden van de winkel worden de schotels voor de traiteurafdeling klaargemaakt in een professionele keuken, er wordt zelfs zalm gerookt. Daarnaast zijn er ook steeds een echte pizzaiolo, een ambachtelijk chocolatier en professionele slagers aan het werk.

Video Home Made: https://youtu.be/75Hd19oLzOQ 

2)De Bastions: deze maken de Hypermarkt uniek door de uitrusting, de diensten en het assortiment. Zo wordt in de bierafdeling 'Chambroulette', het plaatselijke bier van Mons gebrouwen. Uniek in Europa. Er is ook een wijnkelder met meer dan 150 grand cru's en er is steeds een sommelier ter beschikking. Daarnaast zijn er een enorm aantal (2000) ethnische producten beschikbaar en ook producten die gericht zijn op een gezonde levensstijl, zijn prominent aanwezig. Ook koffie en chocoladeproducten worden ter plaatse bereid.

Video Bastions: https://youtu.be/iDJuJ_sCEzMVideo 

3)Shops in the shop: de klant heeft niet langer het gevoel in een hypermarkt rond te lopen, maar lijkt gewoon van winkel naar winkel te gaan. Elke productgroep of wereld beschikt over zijn eigen eenvoudige, moderne meubelen, en voor de inrichting zijn uitsluitend edele materialen (hout, baksteen) gebruikt. Alle artikelen staan bovendien per thema gegroepeerd.

Video Shops in shop: https://youtu.be/3zI_N7qy-Lk

4)Hypergeconnecteerd: nieuwe digitale mogelijkheden om het leven van de klanten gemakkelijker te maken en moderne winkelervaring te bieden. Zo is er een digitale muur bij de ingang om grote boodschappen te bestellen. Na het winkelen haalt de klant deze op in de drive-in. De interactieve schermen helpen de klanten met advies en informatie over gerechten, wijnen, fims, games,... en er kan ook op besteld worden (grote toestellen die thuis kunnen worden afgeleverd).

Video Hypergeconnecteerd: https://youtu.be/sVyuJwcpUCA

5)Try it, taste it: de klant wordt overal aangemoedigd om de producten te beleven, aan te raken, te testen, te proeven en te ontdekken, om zich te ontspannen en te amuseren. Zo is er o.a. een leeshoek voor volwassenen en kinderen, een whiskyproeverij, een luisterruimte waar klanten soundbars kunnen testen,...

Video Try it, taste it: https://youtu.be/A9yqVI8lTac

6)Hyperduurzaam: er wordt ook veel aandacht besteed aan het milieu door minder papieren affiches te gebruiken, koelkasten op CO2-gas, full led verlichting, voornamelijk losse verkoop van groenten en fruit, 1500 lokale producten,...

Video Hyperduurzaam: https://youtu.be/V-dbstq9Iq4

CARREFOUR

CARREFOUR

+3227292111
+3227292104