naar top
Menu
Logo Print

AMBIENTE 2019

8-12 februari in Messe Frankfurt

Ambiente vond dit jaar plaats van 8 tot en met 12 februari 2019. De opening van de nieuwe hal 12 zorgde voor enkele wijzigingen in het beursplan. Verder zette de beurs haar nadruk op informatie en ethische trends voort, met een nieuwe Ethical Style Guide en de Ambiente Academy, die onder meer e-commercestrategieën uit de doeken deed. Wij gingen kijken.

TRENDS 2019

Wat zal de consument volgend jaar begeesteren? De 'influencers', die altijd op zoek zijn naar een trendy, individuele look, drukken uiteraard hun stempel. Anderen zijn op zoek naar rust, doelgerichtheid en bewustwording - vooral in onze snel veranderende tijden. Maar de thema's duurzaamheid, natuurlijkheid en recycling zijn een metatrend geworden die van invloed is op alle soorten consumenten, maar ook op ontwerpers en producenten. Stilbüro bora.herke.palmisano tekende ook dit jaar weer drie 'trendwerelden' uit.

Tasteful residence - tijdloze elegantie

ambiente

Tasteful residence combineert ambachtelijkheid met een perfecte afwerking. We zien rijke kleuren, sensuele materialen, pure lijnen en perfecte proporties om een ontspannen, tijdloze elegantie te creëren. Exclusieve ontwerpen worden niet geschuwd, met materialen als hout, leder, fluweel en porselein. Gekleurd glas en gepolijste oppervlaktes zijn een centraal thema, met reliëfs en 3D-effecten voor een elegante toets.

Quiet surrounding - een plaats om te herbronnen

ambiente

Gewoon mooi: natuurlijke, eenvoudige en nuttige producten bevredigen een verlangen naar rust en eerlijkheid. Ze creëren in zachte kleuren pretentieloze toevluchtsoorden voor een dagelijks leven zonder stress. Respect voor materialen en creativiteit in het gebruik ervan zijn hierbij van groot belang. Natuurlijke materialen worden gecombineerd met experimenteren en traditionele ambachtelijke technieken: textiel zoals wol, zijde, hennep en linnen, maar ook hout, steen, stro, klei en keramiek - natuurlijk of geglazuurd - zijn vaak het product van recycling.

Joy-filled ambience - stijl als zelfexpressie

ambiente

Styling als zelfexpressie, met gedurfde kleurencombinaties en de charme van serendipiteit: uniformiteit heeft hier geen kans. De dingen worden op onorthodoxe wijze gemengd en de afwisseling wordt gevierd - op een speelse manier, vrij van alle conventies en vol levensvreugde. De mix van patronen is even onconventioneel als de materialen divers: botanische motieven, geometrische en buitenmaatse figuren, vintage prints, illustratieve tapijten en innovatief gerecycled plastic worden op verfrissende en verrassende wijze naast elkaar geplaatst.

NIEUW HALLENPLAN

hallenplan

Ontdek de nieuwe hal 12Ambiente

Hal 12, feestelijk geopend op 25 oktober 2018, is niet alleen een architecturale parel. De vloeroppervlakte van 34.000 m² - zo'n vijf voetbalvelden - biedt plaats aan heel wat leveranciers van keuken- en huishoudaccessoires. Op twee verdiepingen vindt u de nieuwigheden van onder meer Andersen, Sistema, Weck, Wesco, Keeeper, Brabantia, Hailo, Meliconi, Rotho, Stefanplast en Curver.  De Via Mobile, een overdekt en beglaasd transportsysteem met bewegende loopbruggen en roltrappen met een lengte van ongeveer drie kilometer, verbindt alle hallen op het beursterrein met elkaar. Bij de officiële opening zei een opgetogen voorzitter en ceo Wolfgang Marzin: "Wij hebben een ultramoderne, zeer flexibele hal gebouwd met een transparante constructie die een ideaal bezoekersbeheer en logistiek mogelijk maakt. Wij willen onze aandeelhouders en de Raad van Commissarissen bedanken voor hun uitstekende, vooruitziende beslissing om hal 12 te bouwen - en daarmee voor het optimaliseren van het beursterrein als geheel. Met Hal 12 hebben we de best mogelijke voorwaarden gecreëerd voor een nog flexibeler gebruik van onze beursgebouwen in de toekomst".

PARTNERLAND INDIA

Het partnerland is dit jaar India, Ambientes tweede grootste partner in Azië. Dat zorgt weer voor mooie synergieën. 

PRAKTISCHE INFO
Waar? Messe Frankfurt
Wanneer? 08/02-12/02/2019
Tickets?
Voor een gratis toegangsticket, mail naar katrien.galle@messefrankfurt.be met vermelding 'Ambiente - gratis ticket via Argus - Professional - Retail' (afhankelijk van welk magazine u leest). Het ticket wordt u via e-mail toegestuurd, zolang de voorraad strekt. De tickets zijn de hele duurvan de beurs geldig.
Info?
ambiente.messefrankfurt.com

AMBIENTE

MESSE BENELUX BELGIE LUXEMBURG

KON. ST-H GALERIJEN ARENBERGSTRAAT 1/bus C
1000 BRUSSEL
+3228809588
+3228809586