naar top
Menu
Logo Print

ANDERE KOE, ANDERE MELK, BETERE KAAS

Landana jersey gouda

 

Dit najaar introduceert Landana een unieke nieuwe Goudse kaas, gemaakt van de volle melk van een bijzondere koe: de Jersey koe. De weidemelk van deze koeien is van nature rijk aan proteïne en mineralen, en heeft een volle en romige smaak. Hier wordt Landana Jersey Gouda van gemaakt.

DE KOE

Het Jersey ras is één van de oudste, zuivere koeienrassen ter wereld. Een echte oerkoe. Ze is kleiner dan de bekende 'zwart-witkoe' en herkenbaar aan de lichtbruine kleur, de witte neus en het vriendelijke karakter. De Landana Jersey koeien krijgen een eenduidig uitgebalanceerd voedselprogramma, zodat ze de beste kwaliteit melk geven. Doordat de Jersey koe minder eet, is er ook minder uitstoot en restafval, en dat is goed voor het milieu.

DE MELK

Jersey melk is duidelijk anders dan gewone melk. Jersey melk zit boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen en is rijk aan gezonde vetten (o.a. omega-3). Daarnaast is de melk ook veel romiger van smaak. De melk waar Landana Jersey van gemaakt wordt, komt van zeven Hollandse boerderijen gevestigd rondom het IJsselmeer. De melk wordt apart opgehaald en gaat direct naar de kaasmakerij. De productieketen van Landana Jersey Gouda is kleinschalig en transparant.

LANDANA JERSEY GOUDA

Doordat bij het kaasmaken de volle melk niet wordt afgeroomd, heeft Landana Jersey Gouda een rijke, romige smaak. Door natuurlijke rijping ontstaan er twee varianten: MILD en BELEGEN. Landana Jersey Gouda is vrij van kunstmatige kleur-, smaakstoffen en conserveermiddelen, en bevat minder zout dan gewone Goudse kaas. Dankzij het microbiële stremsel is de kaas ook geschikt voor vegetariërs en bovendien lactosevrij (<0,1 g/ 100 g). Landana Jersey Gouda is vanaf heden leverbaar en wordt actief ondersteund met aansprekende POS-materialen.

LANDANA JERSEY GOUDA MILD

 

  • Mild en volromig van smaak;
  • Ca. 8-10 weken natuurlijk gerijpt op houten kaasplanken;
  • Gouda 50+, wiel ca. 11,5 kg.

LANDANA JERSEY GOUDA BELEGEN

 

  • Uniek, volromig en karakteristiek van smaak;
  • Rijpt op natuurlijke wijze voor ca. 16-20 weken in alle rust tot perfectie;
  • Gouda 50+, wiel ca. 11,5 kg.

VANDERSTERRE HOLLAND

VANDERSTERRE HOLLAND

DUITSLANDWEG 9
2410 NT BODEGRAVEN
+31172606111
-